Postul Mare presupune restricții în ceea ce privește consumul anumitor produse, de aceea salatele simple, fără carne și alte produse de frupt, sunt foarte potrivite și vă ajută să asigurați varietatea meniului, fiind destul de consistente și livrând organismului vitaminele necesare. Pentru pregătirea acestor salate sunt ideale legumele, fructele, verdețurile, leguminoasele, ciupercile și produsele de mare. Puteți folosi legume atât proaspete, cât și conservate; de asemenea ele pot fi fierte, coapte sau pregătite la abur.
MOD DE PREPARARE
1. Fierbeți 400 ml de apă cu sare. Adăugați hrișca, reduceți focul la minimum. Puneți capacul și fierbeți timp de 10 minute. Luați capacul, amestecați. Fierbeți până se evaporă toată apa. Răciți complet, aproximativ 30 de minute.
2. Între timp, tăiați în jumătate ardeiul gras. Îndepărtați cotorul, membranele și semințele. Tăiați cubulețe nu prea mari. Tăiați și ceapa. Desfaceți broccoli. Tocați mărunt nucile. Tăiați frunzele de mentă cât mai mărunt.
3. Amestecați ingredientele pregătite cu hrișca răcită complet.
4. Amestecați sucul de lime, lămâie și uleiul de măsline. Sărați și piperați. Puteți adăuga 1 linguriță de muștar boate. Bateți bine. Adăugați în salată și lăsați să se pătrundă, cel puțin 30 de minute. Serviți. Poftă bună!