A venit vremea când locul de frunte în meniul zilnic îl ocupă salatele delicioase din legume și verdețuri proaspete. Astăzi vă propunem o rețetă a unei astfel de salate.
1. Fierbeți fasolea, fără a o decongela, într-o cantitate mare de apă cu puțină sare, timp de aproximativ 5 minute. Scurgeți apa, clătiți fasolea cu apă rece. Lăsați să se răcească, apoi tăiați vârfurile. 2. Radeți coaja, apoi stoarceți sucul din lime. Tăiați avocado în jumătate, curățați de coajă și îndepărtați sâmburele. Tăiați miezul cubulețe nu prea mari și stropiți cu sucul de lime. 3. Spălați și uscați roșiile, castraveții, rucola și salata frisee. Tăiați roșiile în jumătate, iar castraveții – jumătăți de rondele. Rupeți frunzele de salată. Cele mici lăsați-le cum sunt, iar cele mai mari tăiați-le în jumătate. 4. Puneți toate verdețurile într-un bol mare, adăugați oțetul, uleiul, sarea și piperul. Amestecați și lăsați pentru 10 minute. 5. Adăugați în salată roșiile tăiate, fasolea verde, castraveții, avocado și coaja rasă de lime. 6. Scurgeți sucul din conserva de ton. Rupeți peștele în bucățele, adăugați în salată, amestecați și serviți imediat.MOD DE PREPARARE