Maria Andriuță - pasionată de gastronomie și un gurmand adevărat. "Pentru mine, gătirea este un fel de meditație în care te poți scufunda totalmente în procesul de creație. Și probabil ca este cel mai rapid mod să savurezi rezultatul muncii tale! :)"
О salată perfectă pentru amatorii fructelor de mare.
Veți avea nevoie de:
Creveți tigru – 10 buc.
Calmar curățat – 2 buc.
Midii – 300 gr.
Tăieței de orez
Sos de soia
Lămâie verde (suc și coaja)
Salată verde
Ardei chili
3 căței de usturoi
Oregano uscat
Sare, zahăr
Vin alb - 100 ml
Fierbem tăiețeii. În apa care fierbe și un pic sărată aruncăm tăiețeii pentru doar 3 minute. După care scurgem apa și spălăm bine tăiețeii sub apă rece până se răcesc.
Pregătim fructele de mare. Inițial trebuie de curățat creveții. Cu foarfecele de bucătărie se taie pe spate coaja și se scoate. Se înlătură ”dunga neagră. De asemenea, pe spate se taie crevetele în două jumătăți. Calmarul se taie inele.
Usturoiul curățat se zdrobește cu partea plată a unui cuțit, ardeiul chili se taie mărunt, înlăturând preventiv semințele.
Punem condimentele într-o tigaie cu ulei de măsline încins. Se prepară câteva minute.
Adăugăm la condimente, creveții și coaja de lămâie, gătim 2 minute, după care adăugăm midiile și sucul de lămâie, o lingură de sos de soia și se ține la foc încă 2 minute.
La sfârșit turnăm vinul alb și lăsăm să se evapore timp de 2 minute, adăugăm calmarul, numărăm până la 30 și stingem focul.
Salata verde se spală, se usucă, se rupe bucăți pe o farfurie și se stropește cu suc de lămâie.
Punem pe farfurie tăiețeii din sticlă. Eu îi tai cu foarfecele de bucătărie în bucăți mai mici, pentru ca ulterior să fie mai comod de mâncat.
Deasupra adăugăm fructele de mare și se toarnă sosul format...Poftă mare!