Salată consistentă pentru micul dejun de la Jamie Oliver

Salată consistentă pentru micul dejun de la Jamie Oliver

-
//
21.10.2014

Rețeta acestei salate pentru dejun a fost creată de Jamie Oliver în baza unei rețete britanice vechi. Salata este delicioasă și oferă organismului energie pentru o zi întreagă. 

Salată consistentă pentru micul dejun de la Jamie Oliver

Jamie Oliver 

Salată consistentă pentru micul dejun de la Jamie Oliver

Modul de preparare a salatei pentru dejun

1. Încălziți preventiv cuptorul până la 180 de grade. Spălați bine sub apă rucola, spanacul, după care uscați frunzele.

2. Puneți frunzele uscate într-un bol adânc și puneți-l la frigider.

Salată consistentă pentru micul dejun de la Jamie Oliver

3. Pe un talger așterneți în două un prosop de bucătărie. Umpleți o cratiță mare cu apă, adăugați puțină sare și puneți-o la foc mare.

Salată consistentă pentru micul dejun de la Jamie Oliver

4. Aranjați roșiile de o tavă, stropiți-le cu ulei de măsline și condimentați cu sare și piper. Preparați-le în cuptorul fierbinte după rețetă timp de 20 de minute sau până la coacere. Între timp...

Salată consistentă pentru micul dejun de la Jamie Oliver

5. Puneți la foc o tigaie. Tăiați cîrnațul din sânge, după care î-l aruncați în tigaie împreună cu beconul.

Salată consistentă pentru micul dejun de la Jamie Oliver

6. Prăjiți atent timp de cca 15 minute, întoarceți periodic, beconul trebuie să fie crocant și bine prăjit. Între timp...

Salată consistentă pentru micul dejun de la Jamie Oliver

7. Stricați separat ouăle în două cești sau pahare și lăsați-le de o parte. Puneți tigaia gril la foc mare, pentru a se înfierbânta bine.

Salată consistentă pentru micul dejun de la Jamie Oliver

8. Într-un bol bateți cu o furculiță muștarul, ketchup-ul, oțetul, 3 linguri mari de ulei de măsline, puțină sare, piper, după care lăsați deoparte bolul cu sosul pentru salată.

Salată consistentă pentru micul dejun de la Jamie Oliver

9. Pregătiți două talgere pentru salata dvs. la dejun. Decorați masa – puneți tacâmurile, bocalele, mirodeniile, puteți pune o vază cu flori. În rețetele noastre nu uităm chiar și despre aceste mici detalii.

Salată consistentă pentru micul dejun de la Jamie Oliver

10. Puneți feliile de pâine pe tigaia fierbinte și prăjiți-le timp de un minut sau două pe fiecare parte până la apariția unei cruste. Pe fiecare talger puneți câte o felie de pâine prăjită.

Salată consistentă pentru micul dejun de la Jamie Oliver

11. Atunci când beconul și cîrnațul din sânge vor fi gata, puneți-le pe talgerul cu prosopul pentru bucătărie, pentru a scăpa de grăsime. Scoateți roșiile din cuptor și deconectați-l, după care puneți în rolă beconul cu cîrnațul pentru ca să nu se răcească. Făcând toate aceste lucruri concomitent, la fel ca Jamie Oliver, veți economisi foarte mult timp pentru prepararea micului dejun.

Salată consistentă pentru micul dejun de la Jamie Oliver

12. Stropiți fiecare felie de pâine cu ulei de măsline. Aranjați câteva roșii pe fiecare felie de pâine și turtiți-le cu coada unei linguri.

Salată consistentă pentru micul dejun de la Jamie Oliver

13. Atunci când cratița cu apă va începe să fiarbă, puteți începe prepararea ouălelor. Faceți focul până la minimum și turnați câte un ou în apa clocotită. Lăsați să fiarbă timp de 2 minute. Între timp...

Salată consistentă pentru micul dejun de la Jamie Oliver

14. Scoateți frunzele de rucola și spanac din frigider, turnați sosul și amestecați bine și repede. Puneți verdeața în talgere peste pâine.

Salată consistentă pentru micul dejun de la Jamie Oliver

15. Împărțiți în jumătate roșiile rămase, puneți-le pe talgere, după care verificați ouăle.

Salată consistentă pentru micul dejun de la Jamie Oliver

16. Scoateți talgerul din cuptor, puneți repede cîrnațul din sânge deasupra salatei, acoperiți cu două felii de becon crocant fiecare salată.

Salată consistentă pentru micul dejun de la Jamie Oliver

17. Scoateți ouăle din apă și apăsați gălbenușul cu degetul. Dacă va fi moale, înseamnă ci gălbenușul va fi lichid, dacă tare, atunci oul este fiert bine. Dvs. singuri decideți ce ouă doriți să mâncați la micul dejun.

Salată consistentă pentru micul dejun de la Jamie Oliver

18. După care, urmați rețeta, puneți ouăle peste salate, stropiți cu ulei de măsline și sosul rămas, condimentați cu piper și serviți salata. 

Salată consistentă pentru micul dejun de la Jamie Oliver