Rețeta acestei salate pentru dejun a fost creată de Jamie Oliver în baza unei rețete britanice vechi. Salata este delicioasă și oferă organismului energie pentru o zi întreagă.
Jamie Oliver |
Modul de preparare a salatei pentru dejun
1. Încălziți preventiv cuptorul până la 180 de grade. Spălați bine sub apă rucola, spanacul, după care uscați frunzele.
2. Puneți frunzele uscate într-un bol adânc și puneți-l la frigider.
3. Pe un talger așterneți în două un prosop de bucătărie. Umpleți o cratiță mare cu apă, adăugați puțină sare și puneți-o la foc mare.
4. Aranjați roșiile de o tavă, stropiți-le cu ulei de măsline și condimentați cu sare și piper. Preparați-le în cuptorul fierbinte după rețetă timp de 20 de minute sau până la coacere. Între timp...
5. Puneți la foc o tigaie. Tăiați cîrnațul din sânge, după care î-l aruncați în tigaie împreună cu beconul.
6. Prăjiți atent timp de cca 15 minute, întoarceți periodic, beconul trebuie să fie crocant și bine prăjit. Între timp...
7. Stricați separat ouăle în două cești sau pahare și lăsați-le de o parte. Puneți tigaia gril la foc mare, pentru a se înfierbânta bine.
8. Într-un bol bateți cu o furculiță muștarul, ketchup-ul, oțetul, 3 linguri mari de ulei de măsline, puțină sare, piper, după care lăsați deoparte bolul cu sosul pentru salată.
9. Pregătiți două talgere pentru salata dvs. la dejun. Decorați masa – puneți tacâmurile, bocalele, mirodeniile, puteți pune o vază cu flori. În rețetele noastre nu uităm chiar și despre aceste mici detalii.
10. Puneți feliile de pâine pe tigaia fierbinte și prăjiți-le timp de un minut sau două pe fiecare parte până la apariția unei cruste. Pe fiecare talger puneți câte o felie de pâine prăjită.
11. Atunci când beconul și cîrnațul din sânge vor fi gata, puneți-le pe talgerul cu prosopul pentru bucătărie, pentru a scăpa de grăsime. Scoateți roșiile din cuptor și deconectați-l, după care puneți în rolă beconul cu cîrnațul pentru ca să nu se răcească. Făcând toate aceste lucruri concomitent, la fel ca Jamie Oliver, veți economisi foarte mult timp pentru prepararea micului dejun.
12. Stropiți fiecare felie de pâine cu ulei de măsline. Aranjați câteva roșii pe fiecare felie de pâine și turtiți-le cu coada unei linguri.
13. Atunci când cratița cu apă va începe să fiarbă, puteți începe prepararea ouălelor. Faceți focul până la minimum și turnați câte un ou în apa clocotită. Lăsați să fiarbă timp de 2 minute. Între timp...
14. Scoateți frunzele de rucola și spanac din frigider, turnați sosul și amestecați bine și repede. Puneți verdeața în talgere peste pâine.
15. Împărțiți în jumătate roșiile rămase, puneți-le pe talgere, după care verificați ouăle.
16. Scoateți talgerul din cuptor, puneți repede cîrnațul din sânge deasupra salatei, acoperiți cu două felii de becon crocant fiecare salată.
17. Scoateți ouăle din apă și apăsați gălbenușul cu degetul. Dacă va fi moale, înseamnă ci gălbenușul va fi lichid, dacă tare, atunci oul este fiert bine. Dvs. singuri decideți ce ouă doriți să mâncați la micul dejun.
18. După care, urmați rețeta, puneți ouăle peste salate, stropiți cu ulei de măsline și sosul rămas, condimentați cu piper și serviți salata.