MOD DE PREPARARE
1. Întindeți carnea pentru ruladă, aranjați-o pe o bucată de peliculă alimentare. Condimentați cu sare și piper, acoperiți cu un strat de umplutură Duxelles, păstrând o distanță de 3-4 cm de la margini. Rulați o ruladă strânsă, legați cu ață alimentară cu un pas de 3 cm.
2. Tăiați ceapa pai, tocați mărunt usturoiul. Curățați merele, tăiați-le în patru, îndepărtați cotorul. Curățați țelina și tăiați-o în bucăți mari de orice formă.
3. Într-o oală adâncă încălziți uleiul. Prăjit rulada la foc mare până obțineți o crustă rumenă. Puneți carnea pe o farfurie, acoperiți cu folie.
4. În aceeași oală puneți ceapa, usturoiul, piperul boabe și cimbrul. Adăugați sarea și zahărul și prăjiți la foc mediu până se înmoaie. Turnați vinul, aduceți până la fierbere. Puneți peste ceapă carnea și țelina, micșorați focul și gătiți 1,5-2 ore, până se înmoaie carnea. Cu aproximativ 30 de minute înainte de a fi gata, adăugați merele. În caz de necesitate, adăugați apă fierbinte în oală.
5. Puneți carnea pe un fund, acoperiți cu folie și lăsați să se odihnească.
6. Scoateți din oală țelina și merele, dați-le prin blender. Puteți adăuga și puțină ceapă călită. Adăugați la piure untul tăiat bucățele și muștarul. Condimentați cu sare și piper.
7. Tăiați rulada în felii subțiri. Serviți cu piure de mere și țelină și cornișoni.