Maria Andriuță- pasionată de gastronomie și un gurmand adevărat. "Pentru mine, gătirea este un fel de meditație în care te poți scufunda totalmente în procesul de creație. Și probabil ca este cel mai rapid mod să savurezi rezultatul muncii tale! :) "
În zilele toride e greu să te impui să mănânci ceva...însă totul este posibil! Am pregătit o mâncare delicioasă, cu un gust fin ...și doar din produsele, pe care le-am găsit în frigider.
Lista ingredientelor:
4 roșii mari
Carne tocată de pui – 250 gr.
Cașcaval cu cheag tare – 30 gr.
O ceapă mare
Busuioc (verdeață)
1 cățel de usturoi
Sare, piper negru, zahăr
Ceapa se taie mărunt. Roșiile se spală și se scoate miezul. Se lasă să se scurgă cu gura în jos. Miezul și semințele le lăsăm deoparte, ulterior le vom folosi.
Ceapa se prăjește până se rumenește într-o tigaie cu ulei încins.
Adăugăm la ceapa prăjită, carnea tocată, condimentăm cu sare și piper după gust. Imediat ce carnea s-a prăjit, adică peste vreo 5 minute, adăugăm miezul de roșii, usturoiul mărunțit, verdeața de busuioc și lăsăm la foc nu mai mult de 3-4 minute. Adăugăm puțin zahăr și făină, stingem focul și amestecăm bine. Făina va face umplutura mai fină.
Umplem roșiile.
Presărăm fiecare roșie cu cașcaval ras prin răzătoare.
Acoperim cu pălăriuțe din felii de roșii.
Roșiile se pun în cuptorul încălzit până la temperatura de 200 grade pentru 10 minute. Poftă mare!