Tuturor le plac dulciurile de Revelion și Crăciun! Vă propunem să vă bucurați persoanele dragi și prietenii cu biscuiți cu ghimbir. Iar acum este timpul oportun să încercați o porție de copturi. În articolul ce urmează veți găsi o rețetă simplă a biscuiților și glazurii, dar și multe idei pentru decorare.
Coacerea biscuiților de Crăciun – este o tradiție europeană, iar cei care au făcut-o pentru prima dată au fost germanii. Acum, această tradiție este preluată și de noi. Biscuiții făcuți cu mâinile proprii, și cu ajutorul celor mai mici membri ai familiei va fi un cadou minunat pentru Anul Nou celor apropiați și prietenilor. Mai mult, cu acești biscuiți poate fi decorat bradul. Și desigur pot fi serviți cu o ceașcă de ceai. Mai ales, că ghimbirul est renumit pentru proprietățile sale benefice pentru sănătate.
Modul de preparare:
Toate componentele se amestecă, se frământă aluatul. Se învelește în peliculă și se pune la frigider pentru 30 de minute. Peste jumătate de oră întindeți aluatul, grosimea trebuie să fie de 5-7 mm și tăiați din el figurine. Biscuiții se coc 10 minute la temperatura de 180 grade pe tava acoperită cu hârtie de pergament. După ce biscuiții se vor răci, începeți decorarea lor.
Pentru glazură uniți toate ingredientele. Mixați cu mixerul timp de 10 minute, pentru a obține un amestec dens. Glazura se toarnă separat în vase și se adaugă coloranții alimentari. După care, turnați glazura într-un sac de patiserie și începeți decorarea. Dacă doriți să acoperiți biscuiții integral cu glazură, inițial desenați marginea, după care umpleți mijlocul. După decorare, lăsați biscuiții pentru 3-4 ore, pentru ca glazura să se prindă.