SALATA "VINEGRET"
Ingrediente
cartofi - 3-4 buc de dimensiune medie sau mare,
morcov – 1 buc de dimensiune mare sau 2 buc de dimensiune medie,
sfeclă roșie - 1 buc,
varză murată - 100-150 gr,
castraveți sărați sau marinați - 1-2 buc de dimensiune mare,
ceapă – o ceapă de dimensiune medie,
ulei vegetal,
sare,
piper proaspăt măcinat
Preparare
Cartofii, sfecla și morcovul se spală bine.
Legumele se pun într-o cratiță, se toarnă apă, și se fierb până sunt preparate.
Sfat. La dorință, legumele pot fi coapte la cuptor în folie de aluminiu, la temperatura de 180°C până sunt preparate. Poate fi învelită în folie fiecare legumă aparte.
Legumele, de asemenea, pot fi fierte la aburi.
Sfecla, cartofii și morcovul se răcesc și se decojesc.
Legumele se taie cubulețe.
Castraveții se taie cuburi.
Varza murată se stoarce de saramură.
Ceapa se decojește și se toacă mărunt.
Sfecla se pune într-un castron, se adaugă puțin ulei vegetal și se amestecă – în acest caz sfecla nu va vopsi restul legumelor.
La sfeclă se adaugă cartofii, morcovul, castraveții, varza, ceapa, toate tăiate, se condimentează cu sare, piper, se adaugă uleiul și se amestecă.
Sfat. În salată poate fi adăugată mazărea verde conservată, fasole fierte, ciuperci conservate.
Înainte de a fi servită, salata se răcește în frigider.
Poftă bună!