Îți prezentăm o tartă perfectă pentru acest sezon cald. Este uşor de făcut și cu siguranță îi vei impresiona pe cei din jur cu o rețetă dulce și colorată.
Ingrediente:
- 375 grame aluat fraged;
- 2 gălbenuşuri;
- 60 grame zahăr;
- 3 linguriţe amidon de porumb;
- 250 ml lapte;
- 1 păstaie de vanilie;
- 150 ml smântână dulce pentru frişcă;
- 500 grame căpşune;
- câteva linguriţe de jeleu de coacăze;
- zahăr pudră pentru servire.
Mod de preparare:
Întindeţi aluatul şi aşezaţi-l într-o tavă cu diametru de 20 cm. Înţepaţi baza cu o furculiţă, tăiaţi aluatul în exces şi băgaţi tava la frigider timp de 30 de minute.
Preîncălziţi cuptorul la 190°C. Scoateţi tava din frigider şi puneţi deasupra aluatului hârtie de copt şi puneţi deasupra boabe pentru copt. Coaceţi timp de 20 de minute, apoi scoateţi hârtia şi boabele şi băgaţi din nou la cuptor timp de 10-15 minute sau până aluatul este auriu şi crocant. Lăsaţi să se răcească, apoi transferaţi cu cu grijă pe un platou de servire.
Între timp, se amestecă gălbenuşurile de ou, zahărul şi amidonul într-un vas rezistent la căldură, până când obţineţi o textură cremoasă. Într-un alt vas încălziţi laptele cu seminţele de la păstaia de vanilie, până atinge punctul de fierbere, şi adăugaţi treptat laptele peste amestecul de ou, amestecând constant.
Puneţi noul amestec înapoi pe foc mic, amestecând constant până când crema începe să se îngroașe. Îndepărtaţi crema de pe foc şi transferaţi-o într-un castron pentru a se răci, acoperind crema cu folie alimentară.
Într-un bol separat, bateţi smântâna până obţineţi frişca şi adăugaţi-o în cremă treptat până când totul a fost încorporat. Puneţi crema în coaja de tartă şi nivelaţi cu ajutorul unei linguri. Daţi tarta la frigider pentru 30 de minute. Puneţi o căpşună în centrul tartului, apoi aşezaţi inele concentrice de fructe în jurul acesteia până când se acoperă întreaga suprafaţă a tartei.
Încălziţi jeleul de coacăze într-o tigaie mică, împreună cu 2 linguri de apă până se topeşte. Întindeţi cu ajutorul unei pensule peste căpşuni. Pudraţi uşor cu zahărul pudră înainte de servire.