Cu o tocăniță de ciuperci servită cu mămăligă îți iei vitaminele și mineralele din legume atât de necesare pentru sănătate! Rețeta de post este delicioasă și vei vrea, cu siguranță, s-o repeți!
INGREDIENTE:
- 800 g ciuperci;
- 1 morcov mediu;
- 2 cepe mari;
- 2 ardei;
- o conservă de rosii cuburi (400g);
- 2 linguri de ulei;
- o legătură de mărar;
- sare;
- piper.
MOD DE PREPARARE:
1. Sotează ceapa tocată mărunt în cele 2 linguri de ulei, la foc mic, 4-5 minute, apoi adaugă ardeiul tocat și morcovul ras.
2. Amestecă un minut în ingredientele de tocăniță de ciuperci, apoi adaugă ciupercile tăiate feliuțe și o cană de apă (250 ml).
3. Pune capacul tocăniței de ciuperci și amestecă ocazional, lăsând tocănița la foc mic-mediu pentru următoarele 20 de minute.
4. Când ciupercile s-au schimbat integral la culoare, lasă tocănița să scadă, potrivește de sare și piper, apoi adaugă roșiile cuburi.
5. Amestecă tocănița și mai las-o pe foc 5-10 minute, apoi adaugă deasupra mărar din belșug. Servește tocănița de ciuperci cu mămăliguța proaspăt preparată și cu ardei iute.