Quesadilla este un fel de mâncare mexican, care constă dintr-o lipie din făină de grâu sau porumb, cu umplutură de cașcaval. Pentru pregătirea quesadilla, lipia tortilla se îndoaie în jumătate, se umple cu cașcaval și se prăjește pe foc sau în friteuză până cașcavalul se topește complet. Tradițional, ca umplutură se folosește doar cașcavalul, dar puteți adăuga, de asemenea, carne, legume, ciuperci, cartofi și alte ingrediente.
MOD DE PREPARARE
1. Pregătiți ingredientele pentru umplutură. Tăiați cubulețe fileul de pui, ceapa, ardeiul. Îndepărtați pielița de pe roșii și tăiați-le feliuțe subțiri. Radeți cașcavalul.
2. Prăjiți separat într-o tigaie cu puțin ulei ceapa și ardeiul gras. Condimentați cu sare și piper.
3. Transferați ceapa într-cratiță, iar în tigaia unde s-a prăjit ceapa puneți carnea de pui. Sărați, adăugați piper și prăjiți.
4. Adăugați peste ceapă ardeiul prăjit, roșiile tăiate și carnea de pui prăjită.
5. Turnați sosul de roșii.
6. Adăugați chimionul și coriandrul și înăbușiți puțin la foc mic.
7. Puneți pe jumătate de lipie de porumb (sau de lavash) carnea cu legumele. Presărați cașcavalul ras.
8. Împăturiți lipia și prăjiți-o atent, pe ambele părți, pe gril sau tigaie.
9. Tăiați în trei quesadilla și serviți cu salată. Poftă bună!