Un desert ideal pentru momentele în care ai invitaţi, prăjitura cu ciocolată şi mentă va fi cu siguranţă pe placul tuturor.
Ingrediente:
Pentru blat
- 500 g negresă cu ciocolată
Pentru crema de mentă
- 170 g unt
- 370 g zahăr pudră
- 30 ml lapte
- esenţa de mentă, după gust
- 3 picături colorant verde pentru prăjituri
- 90 g cereale sau fulgi de ciocolată
Pentru glazură
- 250 g cereale sau fulgi de ciocolată
- 85 g unt
- esenţă de mentă, după gust
Mod de preparare:
Pentru crema de mentă, mixezi untul şi zahărul pudră, până se încorporează bine. Adaugi laptele, esenţa de mentă şi colorantul verde pentru prăjituri. Presari în conţinut fulgii de ciocolată şi torni peste blatul de negresă.
Pentru glazură, topeşti untul şi fulgii de ciocolată la microunde timp de 30 de secunde sau până s-au topit complet. Combini cu esenţa de mentă. Decorezi prajitura cu glazură pe deasupra. Serveşti după ce s-a răcit puţin.