Multe gospodine au apreciat deja farmecul acestui desert tradițional și știu cum să îl pregătească după rețeta clasică. Noi vă propunem un nou mod de preparare. Ingredientul secret vă permite obținerea unor prăjiției crocanți fără mari eforturi fizice și cheltuieli financiare!
MOD DE PREPARARE
1. Spargem două ouă într-un bol adânc și le batem puțin cu furculița.
2. Condimentăm cu sare. Această rețetă nu prevede zahăr tocmai pentru ca prăjițeii să poată fi gătiți în friteuză.
3. Cum să ne iasă prăjițeii deosebit de crocanți? A venit timpul pentru secretul principal! În ajutor ne vine votca. Adăugați-o în bol și nu vă faceți griji: aburii de alcool se vor evapora, fără a lăsa nici un fel de urme.
4. Amestecăm bine, apoi adăugăm făina treptat, până când aluatul obține o consistență elastică, fără cocoloașe.
5. Împărțim aluatul gata în patru părți. Fiecare dintre acestea o întindem într-o turtă cu grosimea de un milimetru jumătate. Nu uitați să presărați făină pe suprafața de lucru, ca aluatul să nu se prindă.
6. Tăiem turtele în bucățele. Mărimea lor nu trebuie să fie mai mare de zece centimetri.
7. Turnăm uleiul într-un vas potrivit: o crăticioară nu prea mare sau o friteuză. Încălzim.
8. Putem prăji câteva bucățele concomitent. 25 de secunde sunt suficiente pentru pregătirea unor prăjiței crocanți și delicioși.
9. Puneți prăjițeii pe o farfurie plată. Înainte de servire, presărați cu zahăr pudră. Acesta le va conferi un gust plăcut, dar și un aspect plăcut.