MOD DE PREPARARE
Cerneți făina într-un bol mai mare, adăugați drojdia și sarea. Turnați treptat, amestecând permanent, 175 ml de apă fierbinte. Adăugați uleiul, omogenizați bine. Puneți aluatul pe masa de lucru presărată cu făină și frământați timp de 5 min. Acoperiți aluatul cu un prosop și lăsați să se odihnească la temperatura camerei pentru 15 min.
Spălați roșiile și busuiocul, uscați-le. Rupeți frunzele de busuioc și tăiați-le mărunt. Tăiați roșiile rondele, iar mozzarella – bucăți nu prea mari.
Împărțiți aluatul în 4 părți, puneți-le pe o tavă, acoperiți-le cu peliculă alimentară și lăsați-le pentru încă 15 min.
Întindeți fiecare bucată de aluat într-o turtă cu diametrul de aproximativ 15 cm. Prăjiți turtele pe gril timp de 4-5 min., până aluatul capătă o ușoară culoare aurie. Întoarceți și prăjiți încă 1 min. Puneți turta pe suprafața de lucru.
Ungeți turtele, pe o parte, cu puțin ulei de măsline.
Aranjați rondelele de roșii, frunzele de busuioc, iar deasupra puneți bucățile de mozzarella. Gătiți pe gril încă 3-5 min., până cașcavalul începe să se topească. Aranjați pizzele pe farfurii, stropiți cu uleiul de măsline rămas, condimentați cu sare și piper.