În perioada fierbinte de vară vă doriți să gătiți ceva consistent, dar totodată răcoritor și revigorant? În acest caz, vă propunem o rețetă universală de piftie. Carnea de vită poate fi înlocuită cu fileul de pui. Puteți adăuga și legumele preferate. Piftia poate fi turnată atât într-o formă mai mare, cât și în câteva forme mai mici. Ingredientele enumerate sunt suficiente pentru 6 porții:
MOD DE PREPARARE
1. Puneți în cratiță ceapa și morcovul curățați în prealabil. Adăugați carnea și apa. Fierbeți o oră la foc mediu.
2. Cu câteva minute înainte de a lua de pe foc, adăugați frunza de dafin și puțin piper. Sărați.
3. Dizolvați gelatina în apă rece. Instrucțiunile și proporțiile sunt indicate pe ambalaj.
4. Strecurați bulionul răcit, adăugați gelatina și puneți pe foc. Aduceți iarăși la fierbere.
5. Fierbeți ouăle, răciți și separați gălbenușul de albuș. De gălbenușuri nu vom avea nevoie, puteți să le mâncați imediat. Albușurile tăiați-le cubulețe nu prea mari.
6. Tăiați morcovul și carnea cubulețe asemănătoare.
7. Amestecați într-un bol carnea, morcovul și albușurile.
8. În formă, puneți la fund verdeață și afine.
9. Сверху поместить мясо с белком и морковью.
10. Turnați bulion până la marginile superioare.
11. Dați la frigider. Serviți când piftia s-a prins.