MOD DE PREGĂTIRE
- Spălați bine cartofii și morcovii și fierbeți-i în coajă până sunt gata, aproximativ 25 min. Lăsați-i să se răcească, curățați-i de coajă și dați-i printr-o răzătoare mare.
- Tăiați coaja franzelei, iar miezul muiați-l în lapte pentru 5 min., lăsați să se scurgă. Dați peștele prin blender. Amestecați cu pâinea înmuiată.
- Tocați mărunt verdețurile. Tăiați ceapa și căliți-o în ulei la foc mediu, aproximativ 5 min. Amestecați ceapa cu cartofii, morcovii și verdețuri, condimentați cu sare și piper. Împărțiți masa obținută în două.
- Într-o formă de cop aranjați un strat de legume. Deasupra puneți peștele tocat, apoi restul de legume.
- Acoperiți cu o foaie de staniol și coaceți în cuptorul încins la 180°С timp de 35-40 min. Cu 7 min. înainte de a fi gata, îndepărtați folia, ungeți suprafața superioară cu un ou bătut, ca să se rumenească. Se servește cald sau rece.
Sfatul:Acest fel de mâncare este unul de zi cu zi. Dar acesta poate fi transformat în unul de sărbătoare! Adăugați în peștele tocat ciuperci tăiate și prăjite în ulei sau broccoli cufundat în apă fierbinte sărată. Bucatele vor căpăta un nou gust și dacă adăugați creveți cruzi.
SFAT PENTRU GOSPODINE
Bucătarii englezi numesc acest fel de mâncare „tartă”, însă noi credem că este vorba despre pește copt, dar cu un mic secret. Folosind alte legume, fără a schimba tehnologia de pregătire, puteți obține un fel de mâncare cu totul nou. Deși dovleceii, vinetele și ardeii este mai bine să îi coaceți decât să îi fierbeți.