MOD DE PREPARARE
Frământați un aluat tare ca pentru pelmeni din făină, ouă, apă și sare. Acoperiți cu peliculă alimentară și lăsați să se odihnească 30 de minute.
Adăugați în carnea tocată oul, sarea și piperul. Amestecați bine.
Dați morcovul printr-o răzătoare mare, tăiați ceapa felii subțiri.
Întindeți aluatul formând o turtă mare și subțire, puneți deasupra carnea tocată. Formați o ruladă, apoi tăiați felii cu grosimea de 4-5 cm.
Turnați ulei într-o oală sau într-o tigaie cu pereți înalți și încălziți.
Puneți în tigaie morcovul și ceapa, căliți. Când ceapa devine transparentă, turnați bulionul, lăsați să dea în clocot, amestecând. Puneți deoparte 1/3 din sos pentru a turna deasupra pelmenilor.
Puneți pelmenii pe patul de legume. Lichidul trebuie să îi acopere pe jumătate. La necesitate, adăugați bulion.
Turnați deasupra restul sosului cu legumele. Acoperiți tigaia cu un capac cu gaură și înăbușiți 25 de minute.
Serviți cu mărar și smântănă!