Julia Vysotskaya |
Ingrediente
Marinad: 3 pahare cu apă, sare 2 linguri, zahar 2 linguri, piper negru boabe 1 linguriță, 2 frunze de dafin, Piept de pui 1 kg.
Glazură: miere de albini 2 lingurițe, sos de soia 1 lingură, ulei de măsline 2 linguri, boia ardei dulce 1 lingură, piper negru măcinat 1 lingurița.
Modul de preparare
Pieptul de pui a se tăia dar nu până la capăt.
Carnea se va macera în 2 pași - facem acum prima marinada:
- într-un bol se pune zaharul, sarea, foaia de dafin. Pieptul de pui se spala bine - se pune int-o cratiță sau casoleta cu capac. După ce fierbe 2-3 minute lăsăm să se răcorească. Turnați marinada, aveți grija sa acopere complet carnea, puneți capacul și lăsați la frigider pentru 24 de ore.
Acum se prepara a 2-a marinada/glazura - se amesteca într-un bol mierea, sosul de soia, uleiul, piperul și boiaua de ardei rosu.
Carnea se scoate din marinada, se spala bine și se usucă cu un prosop.
Ungeți bine pieptul de pui cu amestecul de mai sus și lăsați minim 5 ore - cel mai bine sa fie încă 24 de ore, la frigider.
După acest timp legați cu ață de bumbac fiecare piept de pui - sa nu va fie mila de el, îl înfășurați bine pe toată lungimea.
Puneți pieptul pe o folie de aluminiu într- tava - și dați la cuptor, cam 160 de grade pentru 50 de minute. La fiecare 15 minute ungeți carnea cu marinada ce va rămas.
Pofta Buna! Să fiți sănătoși!