Bananele sunt bune nu doar în stare proaspătă, ci și în calitate de ingredient pentru diferite feluri. Și nu este de mirare că atât adulții, cât și copiii le preferă. Există o mulțime de bucate și deserturi cu banane – de la salate de fructe și copturi până la experimente cu carne și fructe de mare. Astăzi vom încerca pâinea cu banane.
MOD DE PREGĂTIRE
1. Mărunțiți alunele cu ajutorul unui cuțit. Curățați bananele, pasați-le cu o furculiță și amestecați-le bine cu ouăle, zahărul vanilat și uleiul.
2. Cerneți făina într-un bol, împreună cu praful de copt și sarea. Adăugați zahărul, amestecați. Turnați compoziția de banane, adăugați alunele, amestecați.
3. Încălziți cuptorul la 160 de grade. Ungeți forma de copt cu unt. Turnați aluatul, presărați deasupra cu alune mărunțite. Coaceți 60 de minute. Lăsați să se odihnească încă 30 de minute, apoi scoateți din formă.