Ouăle scoţiene sunt un exemplu clasic de pârjoale sau chiftele umplute. Există o mulţime de reţete ale acestui produs, dar tehnica de preparare este întotdeauna aceeaşi: în centrul unei turte de carne tocată se pune umplutura şi se lipesc marginile, formându-se chiftelele. Cele mai populare umpluturi sunt ouăle, singure sau în combinaţie cu orez, ceapă verde, morcov, diverse piureuri de legume, caşcaval tăiat bucăţele sau ras şi amestecat cu legume.
MOD DE PREPARARE
Pasul 1
Faceţi din carnea tocată 4 turtiţe. În mijlocul fiecăreia puneţi câte un ou fiert curăţat.
Pasul 2
Îmbinaţi marginile turtei în aşa fel încât ouăle să fie acoperite din toate părţile. Cu mâinile ude neteziţi pe toate suprafeţele.
Pasul 3
Într-o tigaie încingeţi uleiul vegetal. Prăjiţi chiftelele pe toate părţile până se rumenesc bine. Micşoraţi focul, puneţi capacul şi gătiţi încă 7-8 min.