Ouă scoţiene

Ouă scoţiene

-
//
15.12.2015

Ouăle scoţiene sunt un exemplu clasic de pârjoale sau chiftele umplute. Există o mulţime de reţete ale acestui produs, dar tehnica de preparare este întotdeauna aceeaşi: în centrul unei turte de carne tocată se pune umplutura şi se lipesc marginile, formându-se chiftelele. Cele mai populare umpluturi sunt ouăle, singure sau în combinaţie cu orez, ceapă verde, morcov, diverse piureuri de legume, caşcaval tăiat bucăţele sau ras şi amestecat cu legume. 

Ouă scoţiene

MOD DE PREPARARE

Pasul 1

Faceţi din carnea tocată 4 turtiţe. În mijlocul fiecăreia puneţi câte un ou fiert curăţat.

Ouă scoţiene

Pasul 2

Îmbinaţi marginile turtei în aşa fel încât ouăle să fie acoperite din toate părţile. Cu mâinile ude neteziţi pe toate suprafeţele.

Ouă scoţiene

Pasul 3

Într-o tigaie încingeţi uleiul vegetal. Prăjiţi chiftelele pe toate părţile până se rumenesc bine. Micşoraţi focul, puneţi capacul şi gătiţi încă 7-8 min. 

Ouă scoţiene Ouă scoţiene

Sursa