Mousse de căpşuni cu iaurt

Mousse de căpşuni cu iaurt

-
//
08.06.2016

Mousse-ul de căpşuni poate fi pregătit în orice perioadă a anului, dar numai la începutul verii el aduce atâta bucurie şi celor mari, şi celor mici. În sfârşit el miroase a căpşuni adevărate, iar pentru pregătirea lui există un motiv bun – a venit soarele mult aşteptat şi s-au copt primele căpşuni! 

Mousse de căpşuni cu iaurt

MOD DE PREPARARE

Mousse de căpşuni cu iaurt

1. Puneţi gelatina într-o crăticioară şi adăugaţi 2 linguri de apă, lăsaţi pentru 10-20 de minute, până se umflă. Mărunţiţi căpşunile cu blenderul. Adăugaţi zahărul, iaurtul şi sucul de lămâie.

Mousse de căpşuni cu iaurt

2. Puneţi crăticioara cu gelatina la foc mic şi încălziţi, amestecând, până se topeşte complet. Aveţi grijă să nu lăsaţi să fiarbă! Strecuraţi printr-o sită şi turnaţi în compoziţia de căpşuni zdrobite. Acoperiţi bolul cu peliculă alimentară şi daţi la frigider pentru 10-15 minute. Compoziţia trebuie să se răcească, dar să nu se prindă complet.

Mousse de căpşuni cu iaurt

3. Bateţi frişca. Turnaţi-o în compoziţia de căpșuni şi amestecaţi atent cu o paletă, efectuând mişcări de jos în sus. Cu cât mai atent veţi încorpora frişca, cu atât mai aerian va fi mousse-ul. Puneţi mousse-ul obţinut în cupe speciale sau în pahare şi daţi la frigider pentru 3 ore. Înainte de servire decoraţi cu căpşuni proaspete.

Mousse de căpşuni cu iaurt

Sursa