MOD DE PREPARARE
Pasul 1
Pregătiți umplutura. Prăjiți alunele într-o tigaie uscată și înfierbântată bine, amestecând continuu, aproximativ 6 minute. Lăsați-le să se răcească, apoi tocați-le mărunt cu ajutorul unui cuțit. Alegeți afinele, spălați-le. Frecați afinele cu zahărul, păstrând câteva pentru ornare. Adăugați în compoziția obținută alunele și coaja de portocală. Omogenizați și puneți deoparte.
Pasul 2
Pe suprafața presărată cu făină întindeți bine o bucată de aluat, până obțineți o foaie cât mai subțire.
Pasul 3
Tăiați aluatul în bucăți dreptunghiulare cu dimensiunile de 12х5 cm.
Pasul 4
Puneți umplutura de-a lungul dreptunghiului și rulați aluatul în formă de sul. Cu mâinile umezite, lipiți bine marginile.
Pasul 5
Răsuciți strâns fiecare sul ca să obțineți un melcișor. În adâncitura superioară aranjați fructele rămase. Acoperiți cu un prosop umed. Pregătiți și ceilalți melcișori.
Pasul 6
Ungeți melcișorii cu oul bătut, aranjați-i pe o tavă acoperită cu hârtie de pergament și dați-i în cuptorul încălzit la 180 °С pentru 30 de minute.