Cotletul de porc la cuptor cu mirodenii este o mâncare perfectă pentru masa de sărbătoare. Află cum să o gătești corect.
Această gustare, care se servește rece se bucură de o popularitate specială, pentru că este o combinație reușită dintre gustul fin al cărnii, aroma legumelor și mirodeniilor. Vrei să prepari corect cotletul de porc? Urmează recomandările noastre și îți vei bucura familia și prietenii cu o mâncare delicioasă.
Trebuie să știi că:
* pentru prepararea acestei mâncări trebuie să luați o bucată de carne din spate (carnea va fi foarte moale după preparare);
* Înainte de preparare, trebuie să înmuiați carnea în lapte timp de 20-30 de minute. Iar o aromă deosebită, carnea va căpăta în cazul, în care veți marina carnea în vin roșu sec sau bere;
* Pentru ca cotletul să fie moale, ungeți carnea cu unt, iar pentru a obține o crustă crocantă – cu maioneză sau frișcă;
* Ingredientele indispensabile la prepararea cotletului de porc – usturoiul proaspăt și ardeiul roșu, care este înfipt în carne înainte de preparare;
* Pentru ca cotletul să fie suculent, înveliți carnea în folie de aluminiu;
* Cotletul de porc se ține la cuptor timp de 1-1.5 ore la temperatura de nu mai puțin de 200 grade;
* Pentru a vă convinge că cotletul este gata, faceți o tăietură mică. Dacă carnea are o culoare roz deschis – înseamnă că cotletul mai necesită să fie ținut la cuptor, iar dacă culoarea este gri – cotletul este gata!