MOD DE PREPARARE
- Curățați cu grijă carnea de oaie, îndepărtând stratul superior de membrană. Tăiați-o în așa fel, încât fiecare bucățică să aibă câte 2 costițe.
- Curățați ceapa, tăiați-o inelușe subțiri. Tocați foarte mărunt tulpinile și o treime din frunzele de coriandru.
- Măcinați semințele de coriandru și boabele de piper negru, împreună cu ardeiul roși și sarea.
- Încălziți untul topit într-o cratiță cu fundul gros, prăjiți costițele aproximativ 10 minute. Stropiți carnea cu oțet, adăugați ceapa și compoziția de condimente. Gătiți la foc mediu, amestecând continuu, aproximativ 2-3 minute.
- Dați prin răzătoarea marea roșiile, aruncând cojile și păstrând sucul. Adăugați roșiile și coriandrul tocat în cratița cu carne, amestecați, aduceți la fierbere. Turnați 2 litri de apă clocotindă. Fierbeți la foc mediu cu capacul pus timp de 1 oră.
- Concomitent, turnați deasupra orezului o cantitate mare de apă călduță. Fierbeți 1 oră și vărsați apa. Clătiți orezul și turnați-l în supă. Gătiți până se înmoaie carnea, adăugați frunzele tocate de coriandru și usturoiul. Lăsați să se pătrundă cu capacul pus timp de 10 minute.