MOD DE PREPARARE
- Dizolvați drojdiile într-o cantitate mică de apă caldă. Cerneți făina și sarea pe suprafața de lucru, faceți o adâncitură mică și turnați drojdiile. Începeți să frământați aluatul. Adăugați câte puțină apă caldă până obțineți un aluat moale și elastic. Frământați-l, puneți-l într-un vas, acoperiți cu un prosop și lăsați să dospească aproximativ 1 oră.
- Încălziți uleiul într-o cratiță mare. Cu mâinile unse cu ulei, formați biluțe de mărimea unei nuci. Puneți cu atenție biluța în uleiul încins. Prăjiți biluțele până se rumenesc frumos. Uscați-le pe șervețele de hârtie.
- Pentru sirop, puneți într-o cratiță zahărul, turnați apa și adăugați mierea, aduceți la fierbere și fierbeți 3 minute. Aranjați gogoșii pe o farfurie mare și stropiți-i cu siropul fierbinte, lăsați 20 de minute să se pătrundă. Înainte de servire, presărați cu scorțișoară.