Puteți pregăti acest fel de mâncare din fasole congelată – bucatele vor ieși delicioase. Dar dacă aveți fasole verde proaspătă, optați pentru aceasta și nu veți regreta.
MOD DE PREPARARE
1. Dacă este necesar, rupeți vârfurile păstăilor de fasole și tăiați-le în bucățele cu lungimea de 2 cm. Fierbeți-le în apă sărată, timp de 2-3 minute. Scurgeți apa și lăsați păstăile să se usuce.
2. Curățați și tocați mărunt ceapa și usturoiul. Îndepărtați semințele și membranele ardeiului chili, iar pulpa tăiați-o semiinele subțiri.
3. Într-o tigaie mare cu fund gros încălziți uleiul, puneți ardeiul chili, ceapa și usturoiul, căliți la foc mediu până legumele se înmoaie, aproximativ 5 minute.
4. Turați semințele de chimen și prăjit, amestecând constant, timp de 2 minute.
5. Adăugați porumbul, turnați vinul, înăbușiți 10 minute. Adăugați fasolea, sărați, piperați și amestecați bine.
6. Puneți ghiveciul în forme refractare, presărați cu cașcaval ras, dați la cuptor și coaceți până cașcavalul se topește și se rumenește frumos, aproximativ 10 minute. Serviți imediat. Poftă mare!