În prezent există o mulțime de rețete de supă de legume rece, și nu doar în Spania. Dacă nu ați avut până acum îndrăzneala să o încercați, e timpul să o faceți! Astăzi vom găti gazpacho verde – din ardei verzi, castraveți și verdeață.
1. Curățați și tocați mărunt ceapa. Tăiați bucăți ¾ de castraveți.MOD DE PREPARARE
2. Îndepărtați semințele și cotorul ardeilor, păstrați pentru mai târziu o pătrime dintr-un ardei verde, iar restul tăiați-le bucăți. Tăiați tulpinile mărarului.
3. Mărunțiți toate legumele, cu excepția celor date deoparte, în blender, turnați 300 ml de apă rece sau bulion de legume. Adăugați oțetul, 6 linguri de ulei de măsline, sarea, piperul. Dați la frigider pentru minimum 1 oră.4. Restul de castraveți, ardeiul verde și roșu tăiați-le bucățele foarte mici. Amestecați legumele într-un bol și sărați puțin.
5. Turnați supa în boluri de ceramică sau pahare, puneți deasupra legumele și stropiți cu restul de ulei de măsline.