Atunci când ideile pentru deserturile de post se termină, asta înseamnă, că a venit timpul să învățați cum se prepară un chec de ciocolată cu portocale. Gustul copturii nu cedează cu nimic în fața deserturilor obișnuite preparate cu unt și ouă.
1. Într-un bol mare amestecați făina,fulgii de ovăz, zahărul, praful de copt, sarea și cacao. Faceți două adâncituri mici, în una adăugați oțetul, în alta – uleiul vegetal. Turnați deasupra sucul de portocale și extractul de vanilie, amestecați bine.
2. Acoperiți forma pentru copt cu hârtie de pergament, unsă cu ulei. Turnați aluatul în formă și coaceți checul timp de 30-35 de minute în cuptorul încălzit preventiv până la temperatura de 175 de grade. Nu vă indispuneți, dacă miezul checului a rămas moale sau chiar umed- asta nu înseamnă, că el nu s-a copt. Dacă doriți, puteți decora checul cu ciocolată neagră topită.
Secret: pentru ca coptura să aibă un miez bine dezvoltat cu porozitate maximă, puteți folosi praful de copt în combinație cu acid. Pentru aceasta adăugați în aluat suc de lămâie sau oțet de mere.