Ne gândim la iarnă și facem rezerve de vitamine proaspete! Vă vom spune cum să înghețați corect produsele proaspete!
Dacă e ă analizăm diferitele modalități de pregătire a conservațiilor pentru iarnă, atunci, cea mai benefică va fi înghețarea. Înghețarea legumelor și fructelor practic păstrează toate componentele benefice ale acestora. Unele cercetări arată chiar că produsele înghețate sunt mai bune decât cele proaspete! Însă, trebuie de reținut o regulă foarte importantă: Înghețarea repetată ucide practic toate substanțele benefice, de aceea dacă ați dezghețat produsul - consumați-l. La înghețarea sfeclei, persicilor, pătrunjel și mărarse păstrează practic integral (până la 90 %) vitamina C.
Fructele și legumele înghețate sunt mult mai benefice decât cele proaspete culese nu la sezonul lor. Întrucât, portocalele, bananele, merele care se vând în supermarketuri pe timp de iarnă, sunt culese încă fiind necoapte pentru a putea fi păstrate în timpul transportării. Iar asta înseamnă că, din punct de vedere al utilității, valoarea lor nu este foarte mare.
Regulile de înghețare
Așa deci, spălăm și uscăm la aer fructele sau legumele. Le punem în containere speciale sau săculețe obișnuite din polietilenă. Dacă frigiderul dumneavoastră dispune de regim super-înghețare - foarte bine! Includeți-l pentru circa 5 ore. Dacă nu, nu-i nimic strașnic, produsele se vor păstra, adevărat, vor conține ceva mai puține vitamine. Important în înghețarea pomușoarelor este operativitatea procedurii. Anume acest lucru permite păstrarea cât mai multor vitamine și minerale utile.