Deserturile tale preferate pot fi consumate și în post, important este să ai rețeta potrivită la îndemână. Astăzi îți propunem să gătești deliciile pe care le preferă atât copiii, cât și maturii: clătitele.
Ingrediente:
- 200 g făină
- 3 linguri zahăr (brun, de preferat)
- 1 linguriță praf de copt
- 1 lingură ulei
- 2 fiole esență de vanilie
- *375 ml lapte de soia (ce aromă preferi)
Mod de preparare:
- Exact ca la clătitele obișnuite, se amestecă toate ingredientele, treptat, într-un bol mare, cu ajutorul unui tel sau al unui mixer.
- Încinge uleiul în tigaie, la foc mediu spre mare și apoi apucă-te de făcut, pe rând, clătitele. (Dacă pui 3 linguri de aluat la fiecare clătită în parte, îți vor ieși, în total, aproximativ 15 bucăți).
- Prăjește fiecare clătită 1-2 minute pe prima parte, apoi încă un minut pe cealaltă parte.
- Clătitele de post se servesc cu gem, dulceață, unt de arahide, cremă de ciocolată etc.