Maria Andriuță - pasionată de gastronomie și un gurmand adevărat. "Pentru mine, gătirea este un fel de meditație în care te poți scufunda totalmente în procesul de creație. Și probabil ca este cel mai rapid mod să savurezi rezultatul muncii tale! :) "
Vara....căldură insuportabilă...Okroshka? Nu, domnilor! Ciorba cu sfeclă roșie! Dacă veți gusta această mâncare o singură dată, veți rămâne pentru totdeauna un amator înrăit al acestei supe.
Iată lista ingredientelor:
300-400 gr. de carne de vițel fiartă
Cartofi fierți – mai puțin de 1 kg.
Sfeclă fiartă – 0,5 kg
Ouă – 5 buc
Castraveți proaspeți – 0,5 kg
Ceapă verde
Muștar iute – 2 linguri de masă
Bulion – 1 litru
Borș acru – 1 litru
Lapte covăsit – 1,5 litri
Apă gazată – 0,5 litri
Sare, piper după gust
Carnea de vițel se fierbe preventiv, bulionul se răcește. Toate ingredientele se taie cuburi mici, verdeața se taie mărunt.
Legumele, carnea și verdeața se pun într-o cratiță, deasupra se toarnă toate lichidele indicate mai sus, se adaugă muștarul, se condimentează cu sare și piper.Se amestecă bine și se pune la frigider cel puțin pentru o jumătate de oră.
Iată ce se primește în rezultat, oare nu este apetisant? Dar cât de gustos este....!