Atunci când vii acasă de la serviciu, dorești să mănânci ceva repede și să nu stai la la bucătărie ore întregi. Se pare, că în post, toate mâncărurile vor fi preparate nu mai puțin de o oră. Aceasta însă este departe de adevăr.
Couscous cu verdeață
Pasul 1. Amestecați сouscousul cu uleiul de măsline. Condimentați cu sare.
Pasul 2. Faceți o adâncitură în crupe și turnați acolo uncropul. Amestecați, bateți cu furculița.
Pasul 3. Adăugați verdeața tocată, amestecați din nou.
Terci din hrișcă cu ciuperci
Pasul 1. Ciupercile de pisează în râșnița pentru cafea.
Pasul 2. Se fierb 2 pahare cu apă, se adaugă praful de ciuperci, se amestecă și se lasă să fiarbă jumătate de minut.
Pasul 3. Se toarnă hrișca, se aduce până la fierbere, se condimentează, se acoperă cu un capac și se lasă la foc mic timp de 15 minute.
Tăieței de orez cu legume
Dacă în frigider ați găsit legume înăbușite care au rămas de la cina de seara trecută - este perfect. Cina va fi gata în 10 minute. Dacă nu – nu vă indispuneți, legumele în wok se gătesc foarte repede.
Pasul 1. Peste tăiețeii de orez se toarnă uncrop și se lasă pentru 10 minute.
Pasul 2. Legumele se curăță și se spală. Legumele pot fi luate la dorință, important este ca acestea să se gătească repede (morcovul și sfecla roșie nu se recomandă). Tăiați legumele pai.
Pasul 3. Încălziți în wok puțin ulei, prăjiți în el cățelul de usturoi pisat. Adăugați legumele, condimentați cu sare și piper după gust.
Pasul 4. Prăjiți la foc mare timp de 5-7 minute. După care adăugați la legume, tăiețeii de orez.
Pasul 5. Adăugați sos de soia, serviți cu semințe de susan.
Pasta din fasole
Pasul 1. Eliberați borcanul cu fasole de lichid, însă nu-l vărsați.
Pasul 2. Pisați fasolea cu furculița.
Pasul 3. Pisați condimentele. Mărunțiți nucile.
Pasul 4. Mixați fasolea cu blanderul, adăugând treptat lichid din borcan și ulei, aducând fasolea până la consistența necesară.
Pasul 5. Adăugați sarea, condimentele, nucile. Amestecați, pasta poate fi servită cu semințe de rodii.
Tofu prăjit
Pasul 1. Tofu se pune sub greutate pentru 15 minute. După care se taie felii groase.
Pasul 2. Tigaia se încinge cu ulei, se prăjește cățelul de usturoi, după care se scoate.
Pasul 3. Tofu se prăjește în ulei încins până la o crustă rumenă.
Pasul 4. Sosul de soia se amestecă cu amidonul de porumb. Se aduce până la fierbere. La dorință, se poate de adăugat puțin ardei chily. Sosul se fierbe și se amestecă până când nu se va îngroșa.
Pasul 5. Tofu se aranjează pe farfurie, se toarnă sos, se presară cu semințe de susan și verdeață.
Smoothie din verdeață și babană
1 porție
Pasul 1. Spălați verdeața, tăiați rădăcinile și tulpinile groase, frunzele de tarhun le înlăturați de pe crengi.
Pasul 2. Curățați banana și feliați-o.
Pasul 3. În paharul de la blander puneți verdeața și banana.
Pasul 4. Mixați cu blanderul. Adăugați o jumătate de pahar de apă și mixați din nou.
Pasul 5. În smoothie preparat puteți adăuga nuci mărunțite, semințe de susan, mac sau semințe de floarea soarelui.
Măr copt cu nuci
Pasul 1. Peste stafide se toarnă apă clocotită și se lasă pentru 10-15 minute.
Pasul 2. Merele se spală și se scoate mijlocul.
Pasul 3. Nucile se mărunțesc și se amestecă cu zahărul.
Pasul 4. Stafidele se aruncă în sită, se lasă să se scurgă apa, se amestecă cu nucile.
Pasul 5. Merele se aranjează pe o tigaie, unsă cu ulei vegetal, se pune umplutura în interiorul merelor. Coaja se găurește cu o furculiță în mai multe locuri.
Pasul 6. Merele se coc la temperatura de 200 de grade timp de 20 de minute.