MOD DE PREPARARE
Pasul 1
Curăţaţi de coajă feliile de pâine şi turnaţi deasupra laptele. Lăsaţi pentru 5 min.
Pasul 2
Curăţaţi şi tocaţi mărunt ceapa. Amestecaţi într-un bol carnea tocată, ceapa şi oul. Îndepărtaţi excesul de lapte şi adăugaţi pâinea în tocătură, condimentaţi cu sare şi piper, omogenizaţi. Compoziţia trebuie să fie moale, la necesitate adăugaţi puţin lapte.
Pasul 3
Modelaţi, cu mâinile umede, biluţe de mărimea unor nuci mai mari. Puneţi-le pe o farfurie unsă cu unt şi daţi-le la frigider pentru 30 min.
Pasul 4
Încălziţi uleiul într-o tigaie mare şi prăjiţi chifteluţele la foc mediu, rumenind pe ambele părţi. Puneţi chifteluţele gata într-un bol şi ţineţi-le la cald.
Pasul 5
În tigaia unde aţi prăjit chifteluţele, topiţi untul, adăugaţi făina şi prăjiţi, amestecând, 2-3 min. Turnaţi cu atenţie bulionul, amestecând continuu, pentru ca să nu se formeze cocoloaşe. Aduceţi sosul la fierbere şi fierbeţi vreo 10 min., până se îngroaşă, săraţi. Adăugaţi frişca şi chifteluţele şi înăbuşiţi încă 5-7 min. la foc mic. Serviţi cu sos de afine şi piure de cartofi.
Puteţi congela chifteluţele crude, iar apoi le puteţi prăji într-o tigaie cu capac fără să le dezgheţaţi.