Chiftele cu mozzarella în sos de tomate

Chiftele cu mozzarella în sos de tomate

-
//
10.10.2014

Chiftele gustoase, suculente cu surpriză. În loc de mozzarella puteți încerca orice alt cașcaval care trebuie tăiat bucățele mici. Pentru garnitură puteți găti cartofi, paste sau orez. Din cantitatea ingredientelor, se primesc de 20-25 de chiftele.

Chiftele cu mozzarella în sos de tomate

Modalitatea de preparare:

Fileul și ceapa le trecem prin mașina de tocat carne.

Sărăm, piperăm.

Amestecăm bine.

Chiftele cu mozzarella în sos de tomate

Din tocătură face mici forme.

Pe fiecare punem câte o bucățică de mozzarella.

Chiftele cu mozzarella în sos de tomate

Facem forma chiftelei.

Chiftele cu mozzarella în sos de tomate

Aceasta se unge cu puțin ulei, se aranjează în tava. Se pune la rolă. Se coace la temperatura de 180 de grade timp de 15-20 de minute.

Chiftele cu mozzarella în sos de tomate

Gătim sosul:

Ceapa se taie mărunt.

Usturoiul se taie mărunt.

Roșiile se taie bucățele mici (preventiv, se pot decoji).

Ceapa și usturoiul se prăjesc în ulei vegetal.

Se adaugă roșiile.

Se înăbușă 3-4 minute.

Chiftele cu mozzarella în sos de tomate

Cimbrul (fără crenguțe) se adaugă cu roșiile.

Se sărează, se pipărează, se înăbușă 2-3 minute.

Chiftele cu mozzarella în sos de tomate

Scoatem chiftelele din rolă.

Peste acestea se toarnă sosul.

Chiftele cu mozzarella în sos de tomate

Se pun la rolă la temperatura de 180 de grade timp de 10 minute.

Chiftele cu mozzarella în sos de tomate

Poftă bună!