Julia Vysotskaya |
INGREDIENTE
700 g făină
3 bucăți de lămâie
250 g. Mac
180 g zahăr
150g migdal
120 g unt
1 ou
1 albuș
15 g drojdie proaspătă
350 ml lapte
2 linguri de miere
1 lingură de ulei
1 lingură de zahăr pudră
MODUL DE PREPARARE
Încălzim cuptorul până la 180 °С
300 ml lapte se pune într-o cratiță și se pune la fiert.
Adăugăm 60 g unt și 65 g zahăr, totul se mixează și se lase a se răci.
Laptele ce a rămas se încălzește puțin (să fie cald, nicidecum fierbinte), adaugăm drojdie, oul, 1 linguriță de zahăr și 1 linguriță de făină. Totul se mixează și se pune la cald pe o durată de 10-15 minute.
Mixăm neîntrerupt, apoi adaugăm laptele răcit cu unt în consistența cu drojdie, adăugăm restul de făină și facem blatul. Punem blatul pe tava, care este unsă cu ulei, acoperim blatul și îl punem la cald pentru o oră.
Migdalele le fărâmițăm în blender.
Coaja de lămâie data pe răzătoare.
Se pune macul într-un castron, se adaugă apă până să acopere macul, și pe foc încet se încălzește timp de 40 minute, dar consistența să nu fiarbă. Apoi se scurge apa, iar macul îl fărâmițăm înblender.
Adaugăm la mac migdalele fărâmițate, restul zahărului, untul, coaja rasa de lămâie, mierea. Totul se mixează.
Împărțim blatul în două bucăți și întindem cate o foaie dreptunghiulara 20 х 40 см.
Punem câteva linguri de umplutura și rulam. Batem albușul și ungem fiecare rulada înainte de a le baga la cuptorul preîncălzit și am lăsat la copt cam 25 minute. Se presară cu zahăr pudră și se taie după ce se răcește.