Ostropelul de pui este vedetă în bucătăria tradițională românească. Imaginează-ți combinația dintre un piept de pui fraged și o baie de roșii proaspete și va fi suficient cât să te motivezi să încerci și tu această rețetă.
Inrediente:
- piept proaspăt de pui;
- căței de usturoi – după gust;
- trei roșii decojite;
- două linguri de ulei;
- pătrunjel;
- sare, piper și alte condimente, după gust.
Mod de preparare:
- În primul rând, trebuie să porționezi puiul și să îl rumenesti în ulei bine încins, până când devine auriu. Dacă vei folosi și un capac, pentru a acoperi tigaia, puiul va fi mai bine făcut în interior și mai gustos.
- În același ulei bine încins, după ce ai scos puiul, călește usturoiul și roșiile decojite, tăiate cubulețe. Presară sare și piper, după gust. Din aceste ingrediente vei obține un sos gustos de roșii, în care vei adăuga puiul.
- Mai lasă circa cinci minute să se îmbine puiul și roșiile, amestecând ușor, apoi oprește focul și adaugă verdeața.
În funcție de preferințe, poți servi ostropelul de pui cu mămăligă fierbinte sau rece ori cu pâine.
Sursa: divahair.ro