În toiul sezonului de castraveți proaspeți, murăturile de anul trecut sunt puțin atrăgătoare, dar există bucate pentru care sunt ideali tocmai castraveciorii murați. Astăzi vom vorbi despre cum să murăm rapid castraveții, dacă avem nevoie de murături proaspete pentru picnic.
MOD DE PREPARARE
1. Striviți boabele de piper cu zahărul și 2 linguri de sare. Spălați și ștergeți bine, cu șervețele de hârtie, fructele de lime, roadeți coaja și adăugați-o în amestecul de sare și pier. Stoarceți sucul.
2. Tăiați mărunt crenguțele de mentă și mărar (împreună cu frunzele). Tăiați ambele capete ale castraveților. Loviți ușor fiecare castravete cu mânerul unui cuțit greu, pentru ca acesta să crape, apoi tăiați-l în 2-4 părți, în funcție de mărime.
3. Turnați deasupra castraveților amestecul de condimente, stropiți cu sucul de lime și amestecați. Adăugați încă aproximativ 1,5 linguri de sare și verdețurile tăiate, amestecați, lăsați pentru 30 de minute. Înainte de servire, puneți castraveții pe șervețele de hârtie, pentru a îndepărta sarea și excesul de verdețuri.