Carne de miel în crustă de cașcaval

Carne de miel în crustă de cașcaval

-
//
05.10.2015

În Balcani, mielul este la fel de iubit, cași în Caucaz. Aceasta rețetă  este din Muntenegru. Rapidă, ușoară și foarte gustoasă!

Carne de miel în crustă de cașcaval

Mod de preparare

Etapa 1

Curățim usturoiul și-l mărunțim. Se amestecă într-un castron vinul, muștarul, usturoiul, un pic de sare și piperul negru.

Etapa 2

Carnea se taie în felii subțiri de 5 cm lungime și 3 cm lățime. Se pune în sosul rezultat și se amestecă bine. Se lasă timp de 10 min. Periodic se amestecă.

Etapa 3

Se taie mărunt pătrunjelul și se amestecă cu pesmeții și cașcavalul ras. Bucățile de carne de miel, se scot din marinadă, se rostogolesc prin masa rezultată și se prăjesc în uleiul preîncălzit, întorcându-se ocazional de pe o parte pe alta, aproximativ 5 minute.

Etapa 4

Puneți carnea într-un vas de copt, se acoperă cu folie și se pune în cuptorul preîncălzit la 220°C  timp de 10 minute.

Sfaturi utile:

În timpul acestor 10 minute, cât carnea este la cuptor, aveți timp să gătiți o garnitură  aromată delicioasă. Puteți utiliza orice legume proaspete sau congelate sau un mix de legume, cum ar fi fasolea verde, varza sau conopida, ciuperci, etc. Prăjește legumele până sunt gata în aceeași tigaie, unde s-a prăjit mielul, adăugați marinada rămasă.

Carne de miel în crustă de cașcaval