Ce ar putea fi mai simplu decât să combini smântâna cu zahărul? Iar gustul caramelelor e pur și simplu uimitor. „Iris-urile” nu ies foarte dulci iar în gustul lor se simte aroma de smântână.
Pur și simplu se topesc în gură.
Veți spune că copiilor le sunt interzise dulciurile, și noi suntem de accord cu acest lucru, dar, dacă totuși, cumpărați bomboane, nu mai bine ar fi să le pregătiți la domiciliu, atât de delicioase și doar din produse naturale?
Mod de preparare:
Pasul 1
Luați părți egale de smântână, zahăr și un pic de unt. Dacă doriți să pregătiți mai mult caramele, măriți cantitatea.
Pasul 2
Într-un vas amestecați smântâna și zahărul. Deoarece va trebui să stea la foc mai mult timp, ar fi bine să folosiți un vas din oțel inoxidabil și nu unul emailat. Puneți amestecul la foc mediu, și lăsați-l să fiarbă amestecând continuu.
Pasul 3
Mai întâi, amestecul va forma bule fine. Se amestecă în mod constant și continuu.
Pasul 4
După ceva timp, amestecul începe să semene cu laptele condensat. Nu vă opriți din amestecat, aveți grijă să nu se lipească de fundul vasului.
Pasul 5
Amestecul își schimbă culoarea și devine gros și cremos, în curând se transformă în caramelă. Dacă vreți să obțineți o culoare mai închisă, mai lăsați amestecul la foc. Devine mai greu de amestecat, dar nu trebuie să vă opriți.
Pasul 6
Când obțineți culoarea dorită, luați caramele de pe foc și adaugați untul. Untul trebuie amestecat foarte bine cu restul compoziției.
Pasul 7
Amestecul trebuie turnat rapid în forme sau pe o suprafață plană. Puteți unge preventiv formele sau suprafața plană cu unt.
Pasul 8
Puteți folosi o formă de silicon sau un vas termorezistent de sticlă. Puteți tăia caramelele în forma dorită cu un cuțit umed. Lăsați caramelele pentru un timp să se răcească.
Etapa 9
Eliberați forma și… caramela este gata. Din această cantitate au fost obținut 260g de caramelă. Poftă bună!