Tot mai mulți oameni tind să guste mâncăruri neobișnuite din bucătăria altor popoare. Bucătăria mexicană nu face excepție. În primul rând trebuie de menționat burrito mexican, care a devenit un deliciu pentru fiecare amator de mâncăruri noi. Care este secretul acestei mâncări? Probabil, un răspuns concret nimeni nu va putea oferi, însă totuși merită să încercăm.
Dorința de a gusta burrito îi face pe oameni să meargă la restaurant, pentru a savura această mâncare. Unii din ei menționează unicitatea gustului burrito, care este suficient de picant. Alții consideră, că burrito este perfect pentru o gustare rapidă. Ce reprezintă însă în realitate această mâncare mexicană? Istoria acestei mâncări este veche. Cel mai interesant lucru însă este faptul, că burrito provine din Europa. Se știe cu exactitate, că la piețele din Spania se vindeau rulade cu carne, care pe lângă toate erau umplute cu varză. Această mâncare a primit denumirea de ”șhavuruma”, ce apropo este în consonanță cu ”shaurma”.
Această coincidență nu este întâmplatoare, deoarece alte popoare aveau mâncăruri asemănătoare. După cum știți, primii coloniști ai Americii de Nord au fost reprezentanții popoarelor europene, care au adus cu sine pe continent receta mâncării, denumită mai târziu ”burrito”. Băștinașii au preluat unele tradiții gastronomice ale europenilor, printre care și rețeta ”burrito”. În pezent burrito reprezintă o turtă din făină, umplută cu diverse legume. Tradițional se consideră burrito, cu umplutură din carne și legume. În realitate însă fiecare dintre noi poate adăuga produsele preferate.
Caracteristica burrito constă în faptul, că mâncarea se prepară foarte ușor. Fiecare ingredient devine special și se combină de minune cu turta din făină de grâu. La dorința clientului, burrito poate fi umplut cu carne de pui, vită sau porc. De asemenea puteți alege legumele și sosul după plac. Toate acestea se vor prepara foarte repede, iar mâncarea vă va cuceri cu gustul deosebit. Dumneavoastră puteți mânca burrito la dejun, prânz sau cină, adică la fel cum fac în Mexic. Chiar dacă mai mulți oameni consideră că burrito este o mâncare de tip fast-food, există o mulțime de rețete, care transformă această mâncare în una deosebită a bucătăriei mexicane.
Rețeta noastră de burrito este cu carne de pui!
Pentru aceasta avem nevoie de:
Fasole roșie conservată – 400 gr.
Porumb dulce conservat – 400 gr.
Orez bob lung – 200 gr.
Ardei chilly verde conservat – 125 gr.
Cașcaval Chedder – 25 gr.
Coriandru – 15 gr.
Lavaș
Grăsime
Pentru început trebuie să încălziți cuptorul până la temperatura de 200 de grade. Până când fierbe orezul, amestecați într-un bol mare legumele: porumbul, fasolea roșie, ardeiul chilly.
Cașcavalul se rade prin răzătoare și se adaugă la amestecul din legume. Verdeața se toacă mărunt și se adaugă în bol.
Până când ați pregătit legumele, orezul trebuie să fie fiert. Adăugați-l în bol împreună cu legumele. Câte 3-4 linguri de amestec primit se pune în centrul fiecărei turte de lavaș și se rulează.
Forma pentru copt se unge cu grăsime. Așezați burrito în formă. Dacă v-a rămas amestec din legume și orez, îl puteți turna peste burrito. Deasupra se unge cu grăsime, se acoperă cu folie și se dă la cuptor pentru 15 minute. Atâta tot! Poftă mare!