Nu știi cum să le mănînci și le lași în farfurie, deși îți fac cu ochiul? Nu mai face greșeala asta. Conform regulilor de bune maniere, există 3 reguli simple pe care să le respecți, în funcție de situație.
1. Măslinele sînt, în principiu, finger foods. Adică acele gustări servite ca aperitiv sau ca garnitură pe care le poți mînca direct cu degetele. Așa că servește-le cu încredere. Măslinele mici le poti băga direct în gură, iar pe cele mai mari le poți mînca din două mușcături. Sîmburii se înlătură cu degetele și se pun pe marginea farfuriei.
2. Dacă sînt într-un cocktail, cum este cazul celebrului Martini, se bea toată băutura, iar măslina este consumată prin înclinarea paharului. Dacă ai o scobitoare, poți să o servești oricînd.
3. Dacă măslinele sînt parte dintr-o rețetă, se consumă întocmai ca preparatul respectiv. Adică, dacă vorbim de o salată, se mănîncă cu furculița, și tot așa este îndepărtat și sîmburele.