Budincă din brânză de vaci

Budincă din brânză de vaci

-
//
22.08.2014

Lista ingredientelor:

500 gr.de brânză de vaci

150 gr. de griș (6-7 linguri de masă cu vîrf) 

350 ml. de lapte

4 ouă

150 gr. de zahăr

Vanilină

La dorință coaja unei lămâi și 50 gr. de stafide

Modul de preparare:

În laptele rece se adaugă crupele de griș. Se amestecă bine. Se fierbe până se îngroașă (5 minute sau mai puțin). Se răcește (după răcire amestecul se îngroașă foarte tare). Gălbenușul de ou se bate cu 100 gr. de zahăr și se toarnă peste brânză de vaci, se adăugă vanilina. Se mixează bine cu mixerul.  Se adăugă amestecul din lapte și griș și din nou se mixează. Aparte se bat albușurile de ou cu 50 de gr. de zahăr rămas și se adaugă în aluat. Se amestecă. Se toarnă într-o formă unsă cu ulei vegetal. Se coace la cuptor la temperatura de 180 C până se rumenește. Pudingul se servește rece cu smântână. 

Budincă din brânză de vaci