Brînzică "Cartof"

Brînzică "Cartof"

-
//
12.09.2014

Perfecte pentru micul dejun și pentru copii, cărora nu le place brânza de vaci.

Lista ingredientelor:

Brânză de vaci– 200 gr.

Zahăr – 1 lingură de masă

Biscuiți (precum ”Iubileinoe”) – 100 gr.

Nuci – 40 gr.

Cacao praf – 1 ½ linguri de masă

Iaurt natural – 2 ½ linguri de masă

Zahăr vanilat – 1 ½ linguri de masă

Pentru glazură:

Ciocolată neagră – 80 gr.

Unt – 15 gr.

Lapte – 3 linguri

MODUL DE PREPARARE:

Biscuiții și nucile se mărunțesc cu blanderul. Bucățile de nuci să fie un pic mai mari decât biscuiții.

Brînzică "Cartof"

Brînzică "Cartof"

Brînza de vaci se amestecă cu zahărul, iaurtul și zahărul vanilat pînă la o consistență uniformă. Iaurtul trebuie adăugat treptat.

Brînzică "Cartof"

Adăugați cacao praf.

Brînzică "Cartof"

Ulterior, adăugați biscuiții și nucile. Amestecați bine pentru a obține un amestec elastic.

Brînzică "Cartof"

Din amestecul obținut faceți brînzelele, care se pun pe foaie de pergament și se pun la congelator pentru 1 oră.

Brînzică "Cartof"

Ciocolata se topește la baia cu abur. Se adaugă untul și laptele. Se amestecă bine.

Brînzică "Cartof"

Brînzelele se acoperă cu glazură.

Brînzică "Cartof"

Se înfrumusețează după dorință și se dau la frigider pentru 1-2 ore.

Brînzică "Cartof"

Brînzelele pot fi înfrumusețate cu nuci caramelizate, fulgi de cocos sau ciocolată albă.

Brînzică "Cartof"

Poftă mare!

Brînzică "Cartof"

Brînzică "Cartof"