Brânzoaice fără ouă

Brânzoaice fără ouă

-
//
12.08.2015

O rețetă de brânzoaice delicate cu o cantitate minimă de făină, iar ouă nu se pun chiar deloc. Cel mai important este că se menține gustul natural de brânză! Făina nu se simte deloc, iar brânza se topește în gură.

Brânzoaice fără ouă

  1. Se adaugă în brânză zahărul, lingura de făina și sarea. Nu puneți mult zahăr, deoarece acesta se va topi în timpul prăjirii și se va transforma într-un sirop. Din acest motiv, brânzoaicele se pot desface, sau va trebui să adăugați mai multă făină, dar gustul nu va mai fi același.
  2. Se amestecă dacă este posibil într-un blender, până la omogenizare.
  3. Mâinile și masa se dau cu făina. Aluatul se adună într-o minge și apoi se întinde ca un baton de salam. Treceți batonul prin făină.
  4. Treceți cuțitul prin făină și tăiați salamul în bucățele de aproximativ aceeași mărime. Fiecare bucățică se trece cu ambele părți prin făină.
  5. Într-o tigaie, încălziți uleiul vegetal, puneți brânzoaicele. Acoperiți imediat tigaia cu un capac și gătiți-le la foc mic timp de un minut sau două - până când brânzoiacele sunt ușor rumenite dedesubt. În tot acest timp, nu le atingeți și nu le întoarceți!
  6. Apoi, când partea de jos este prăjită, întoarceți brânzoicele pe partea cealaltă și prăjiți-le în același mod, sub capac.

Brânzoaicele poate fi servite cu gem de mere sau orice sirop după propriul gust. Poftă mare, doar sunt atât de delicioase!

Brânzoaice fără ouă

Sursa