Biscuiți „Steluțe de portocale cu scorțișoară”

Biscuiți „Steluțe de portocale cu scorțișoară”

-
//
09.01.2017

În acest caz, duetul portocalelor cu scorțișoara este exact ceea ce trebuie! Acești biscuiți cu gust pronunțat de citrice și aromă neobișnuită de scorțișoară vor da culoare chiar și celor mai friguroase seri de iarnă.

Biscuiți „Steluțe de portocale cu scorțișoară”

MOD DE PREPARARE

1. Toate ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei.

2. Amestecați în vasul mixerului untul moale, zahărul și oul cu ajutorul accesoriului „spatulă” până la o consistență cremoasă, adăugați coaja rasă de portocală.

Biscuiți „Steluțe de portocale cu scorțișoară”

3. Amestecați făina, sarea și scorțișoara. Turnați toate ingredientele în vasul mixerului și amestecați la viteze mici. Frământați aluatul formând o bilă, înveliți-l în folie alimentară și dați la frigider pentru 60-90 de minute.

Biscuiți „Steluțe de portocale cu scorțișoară”

4. Întindeți aluatul bine răcit până obțineți o turtă cu grosimea de 0,5 cm. Decupați steluțe, cu ajutorul formelor, aranjați-le pe tava de copt așternută cu hârtie de pergament și dați la congelator.

Biscuiți „Steluțe de portocale cu scorțișoară”

5. Încălziți cuptorul la 180 de grade. Scoateți tava din congelator și dați-o imediat la cuptor. Coaceți până biscuiții se rumenesc frumos.

6. Presărați biscuiții cu zahăr pudră. Lăsați-i să se răcească complet. Păstrați biscuiții într-o cutie închisă ermetic.

Biscuiți „Steluțe de portocale cu scorțișoară”

Sursa