În ajunul luminatelor sărbători de Paște, vă îndemnăm să pregătiți niște biscuiți delicioși, pe care îi puteți decora în stil pascal.
MOD DE PREPARARE
1. Topiți untul în cuptorul cu microunde și răciți-l. Cerneți într-un bol făina, cacao, praful de cop și sarea, adăugați zahărul și vanilia, amestecați bine cu un tel. Turnați untul și apa, adunați fărâmiturile și frământați aluatul.
2. Împărțiți aluatul în 2 părți, va fi mai ușor de manevrat. Presărați făină pe masă și întindeți o bucată de aluat.
3. Cu ajutorul formelor decupați biscuiții. Repetați cu partea a doua a aluatului. Preîncălziți cuptorul până la temperatura de 200 de grade. Aranjați biscuiții pe tavă și coaceți 10 minute. Răciți biscuiții pe gril.
4. Pentru glazură spargeți oul, separați albușul de gălbenuș (nu vom avea nevoie decât de albuș). Cerneți zahărul pudră, ca să nu aibă cocoloașe. Turnați albușul într-un bol și bateți puțin cu telul. Continuând să bateți, adăugați treptat zahărul. Glazura este gata când pe suprafața ei rămân urme de la tel.
5. Puneți glazura într-un săculeț, tăiați colțul și decorați biscuiții. Lăsați glazura să se răcească. Păstrați biscuiții într-un container închis ermetic.