Copiii adoră dulciurile, însă acestea, din păcate, nu pot fi atribuite la categoria de alimente sănătoase. De aceea părinții sunt nevoiți să caute compromisuri – să inventeze deserturi care să nu dăuneze copilului și să îi aducă plăcere. Unul dintre aceste variante sunt biscuiții de fructe preparați în oala multifuncțională.
MOD DE PREPARARE
1. Amestecați în oala multifuncțională untul, zahărul și mierea. Încălziți compoziția timp de 5 minute, la temperatura de 130°С.
2. Turnați apă fierbinte peste stafide, vișine, caise și prune. Lăsați 15 minute. Scurgeți apa. Tăiați bucățele de caisele și prunele uscate. 3. Amestecați fulgii de ovăz și porumb, cocosul, migdalele și fructele uscate. 4. Faceți o adâncitură în centru, turnați compoziția de unt și miere, amestecați. 5. Turnați compoziția în oala multifuncțională, întindeți bine pe fundul cratiței. Puteți folosi și mâinile. 5. Gătiți la 160°С timp de 45 de minute. Lăsați să se răcească complet. Mutați blatul pe un fund și tăiați biscuiții.