Biscuiți de ciocolată vienezi de la Pierre Hermé

Biscuiți de ciocolată vienezi de la Pierre Hermé

-
//
19.08.2014

Biscuiți de ciocolată vienezi de la Pierre Hermé

Pierre Hermé este un renumit patiser francez. El mai este numit și ”Picasso al artei de patiserie”. La vârsta de 20 de ani el a fost numit patiserul-șef al Restaurantului produselor de patiserie ”Fauchon”. Astăzi el este fondatorul și proprietarul a două patiserii din Paris, proprietarul magazinului și salonului de ceai din Tokyo, profesor al Școlii naționale de patiserie din Franța, profesor al Academiei culinare, cavaler a două premii naționale a Franței, deținătorul medaliei de aur al Academiei de ciocolată al Asociației patiserilor francezi, autorul a două cărți, menționate cu titlul BestChefsBook din Franța și America.

Lista ingredientelor pentru 45 de bucăți:

260 gr. de făină

30 gr. de cacao praf

250 gr. de unt (temperatura camerei)

100 gr. de zahăr pudră

2 albușuri de ou

Puțină sare

2 albuşe

Modul de preparare:

Cuptorul se încălzește până la temperatura de 180 °C. Tava se acoperă cu hârtie de pergament. Pregătiți o seringă sau un sac de patiserie.

Făina se cerne împreună cu praful de cacao.

Untul se bate cu zahărul pudră până la obținerea unei consistențe cremoase.

Aparte se bat albușurile de ou cu sarea.

Amestecul de unt se unește cu amestecul de făină. Se amestecă bine, după care se adaugă albușurile și ușor se amestecă în aluat în trei etape de sus în jos.

Aluatul se pune în sacul de patiserie și se întind biscuiții sub formă de zigzag.

Biscuiții se coc timp de 10-20 de minute. Biscuiții fierbinți sunt foarte sfărâmicioși. Așteptăm până se răcesc complet.

Biscuiți de ciocolată vienezi de la Pierre Hermé

Biscuiți de ciocolată vienezi de la Pierre Hermé