Ți-e poftă de niște biscuiți de casă, preparați din ingrediente naturale? Îți propunem 3 rețete simple, care vor fi gata în timp record.
Biscuiţi cu brânză
Ingrediente:
- 1 cană făină
- ½ lingură sare
- 2-3 căţei de usturoi
- ¼ cană parmezan ras
- 100 g brânză albastră
- 6 linguri unt rece
- 4 linguri apă rece
- 1 ou
- seminţe de susan
Mod de preparare:
Amestecă foarte bine făina cu sarea, usturoiul zdrobit şi parmezanul. Adaugă brânza albastră, 2 linguri de apă şi untul. Dacă aluatul este încă tare, pune şi restul de apă. Înfăşoară-l în folie şi dă-l la rece pentru o oră.
Încinge cuptorul şi aşază hârtie de copt într-o tavă. Frământă aluatul cu ou şi seminţele de susan. Rulează aluatul asemeni unui baton de salam şi taie-l în felii de 1 cm grosime. Pune biscuiţii în tavă şi coace-i până se rumenesc uşor.
Biscuiţi cu fructe
Ingrediente:
- 250 g făină
- 150 g mix fructe confiate
- 250 g unt
- 100 g zahăr brun
- 1 baton vanilie
- zahăr pudră, pentru ornat
Mod de preparare:
Într-un bol, pui făina, seminţele din batonul de vanilie, fructele confiate tăiate mărunt, untul şi zahărul brun. Frămânţi până obţii o cocă uşor moale, apoi formezi din ea biscuiţi. Dai la cuptor, la 180 de grade Celsius, aproximativ 15-20 de minute, până se rumenesc. Presari zahăr pudră şi serveşti!
Biscuiţi cu cacao şi cafea
Ingrediente:
- 130 g unt
- 350 g zahăr
- 2 lingură esenţă de vanilie
- 2 ouă
- 120 ml cafea
- 350 g făină
- 70 g cacao
- 1 lingură praf de copt
- 1 praf de sare
- 250 g fulgi de ciocolata
Mod de preparare:
Încinge cuptorul şi pune într-o tavă hârtie de copt. Amestecă într-un vas toate ingredientele uscate, înafară de zahăr. În alt vas mixează untul cu zahărul. Adaugă ouăle şi esenţa de vanilie. Încorporează făina şi toarnă cafea. Pune câte o lingură de compoziţie în tavă, lăsând loc între biscuiţi. Dă tava la cuptor pentru 15-20 de minute.
Sursa: clickpoftabuna.com