Maria Andriuță- pasionată de gastronomie și un gurmand adevărat. "Pentru mine, gătirea este un fel de meditație în care te poți scufunda totalmente în procesul de creație. Și probabil ca este cel mai rapid mod să savurezi rezultatul muncii tale! :) "
Una din mâncărurile preferate în familia noastră, în special în sezonul de vară. În opinia mea, nu este cea mai complicată rețetă, însă necesită anumite aptitudini culinare.
Pentru prepararea ardeilor umpluți după rețeta mea veți avea nevoie de următoarele ingrediente:
12-13 ardei de mărime medie
1,5 pahar de orez
Carne tocată (miel+vițel) – 400 gr.
5 roșii mici
1 morcov mare
2 cepe mari
Sos de Krasnodar
Verdeață: coriandru, busuioc, mărar
Unt – 50 gr
Ulei vegetal
Sare, piper negru
Ceapa, roșiile și verdeața se taie mărunt. Morcovul se rade prin răzătoare.
Ardeii se spală, se curăță și se lasă la scurs. Carnea tocată se amestecă cu verdeața și legumele tăiate, se adaugă untul tăiat cubulețe. Condimentați cu sare, piper, adăugați 2 linguri de masă de sos de Krasnodar.
Umpleți ardeii, după care îi aranjați într-o oală potrivită cu deschizătura în sus. Adăugați câteva frunze de dafin, acoperiți ardeii cu frunze de coacăză neagră sau viță-de-vie. Turnați deasupra apă fiartă, condimentați cu puțină sare și adăugați 2 linguri de masă de ulei vegetal. După ce încep să fiarbă, lăsați ardeii la foc mic timp de 40-45 de minute.
Se servesc tradițional cu smântâna. Membrii familiei vor fi foarte mulțumiți!!!